Domainparkki, uudellenohjukset ja omat nimipalvelimet

Domainparkki

Mikäli haluat rekisteröidä verkkotunnuksen, mutta et halua ottaa sitä vielä käyttöön (kytkeä internettiin), voit valita palveluksi domainparkin. Tällöin verkkotunnus rekisteröidään nimiisi, mutta sitä ei voi käyttää ennen kuin sille määritellään nimipalvelimet. Voit koska tahansa päivittää domainparkki palvelun nimipalveluun ja alkaa käyttämään verkkotunnustasi. Palvelupäivityksen voit tehdä asiakassivultasi tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme

Uudelleenohjaukset (edellyttää nimipalvelua)

URL -edelleenohjaus

Rekisteröimäsi domainin liikenne voidaan ohjata jo olemassa olevalle sivustolle. Jos kotisivusi ovat esim. osoitteessa http://www.palveluntarjoaja.net/kotisivut/kukkakauppa/index.html, osoite on vaikeasti muistettava ja hankalan pitkä. Rekisteröimällä helposti muistettavan domainin esim. kukat.com ohjaat liikenteen nykyiselle kotisivullesi. Näin saat käyttöösi helposti muistettavan nimen, jota on helppo markkinoida. URL-ohjausta käytetään myös pelkästään markkinointi tarkoituksissa. Jos kotisivujesi osoite on esimerkiksi www.lvi-asennusvirtanen.fi, voit rekisteröidä vaikkapa domainin putkityot.fi ja ohjata sen sivustollesi. Esimerkin kaltaiset yleissanat ovat helposti muistettavia ja ne tuottavat ilmaisia kävijöitä sivullesi.

FRAME-edelleenohjaus

FRAME-edelleenohjaus on vastaava kuin URL -edelleenohjaus, mutta FRAME-edelleenohjausta käytettäessä selain kertoo osoiterivillä osoitteen http://www.kukat.com sen sijaan, että näyttäisi todellisen osoitteen eli http://www.palveluntarjoaja.net/kotisivut/kukkakauppa/index.html. Huom! Frame-edellenohjaus ei välttämättä toimi, jos sivullasi on monitasoisia ohjauksia. Yrityskäyttöön suosittelemme aina, että kotisivusi todellinen osoite on sama kuin domainnimi.

EMAIL-edelleenohjaus

Voit halutessasi ohjata domainisi postin nykyiseen postiosoitteeseesi. Voit käyttää mitä tahansa sanaa @-merkin edessä esim. info@kukat.com, matti.suomi@kukat.com, parhaat@kukat.com jne., ja postit ohjautuvat haluamaasi postiosoitteeseen.

Omat nimipalvelimet (.fi ja .ax -verkkotunnukset)

Mikäli haluat käyttää omia nimipalvelimia tai jonkin kolmannen osapuolen nimipalvelimia, niin voit valita palveluksi omat nimipalvelimet. Verkkotunnuksen nimipalvelimet annetaan asiakassivulla nimipalvelimet välilehdellä ja ne määritellään internettiin kyseisen verkkotunnuksen nimipalvelimiksi Domainkeskuksen toimesta, .ax -verkkotunnusten nimipalvelimet asetetaan manuaalisesti asiakaspalvelumme toimesta. Pyyntö tästä tulee tehdä asiakassivun kautta HelpDesk -viestillä. Kolmannen osapuolen nimipalvelimiin dns-asetuksia et voi hallita asiakassivulta, vaan sinun tulee olla yhteydessä nimipalvelimia hallinnoivaan tahoon määrittääksesi tai muuttaaksesi asetuksia. Suosittelemme, että käytät Domainkeskuksen luotettavia nimipalvelimia, tällöin voimme myös auttaa sinua nimipalveluasetusten kanssa.