DNS-tietuetyypit

A

A-tietueella ohjataan domainin, ja/tai alidomainin liikenne IP-osoitteeseen.

AAAA

AAAA-tietueella ohjataan domainin, ja/tai alidomainin liikenne IPv6-osoitteeseen.

CNAME

CNAME-tietueella ohjataan domainin alidomainin liikenne, johonkin toiseen domainiin tai sen alidomainiin.

TXT

TXT-tietueita käytetään yleensä domainin verfiointiin (omistajuuden varmentamiseen) ja SPF-tietueihin.

SRV

SRV-tietuetta käytetään sijainnin määrittämiseen isäntänimen ja portin avulla.

URL-edelleenohjaus

Rekisteröimäsi domainin liikenne voidaan ohjata jo olemassa olevalle sivustolle. Jos kotisivusi ovat esim. osoitteessa http://www.palveluntarjoaja.net/kotisivut/kukkakauppa/index.html, osoite on vaikeasti muistettava ja hankalan pitkä. Rekisteröimällä helposti muistettavan domainin esim. kukat.com ohjaat liikenteen nykyiselle kotisivullesi. Näin saat käyttöösi helposti muistettavan nimen, jota on helppo markkinoida. URL-ohjausta käytetään myös pelkästään markkinointi tarkoituksissa. Jos kotisivujesi osoite on esimerkiksi www.lvi-asennusvirtanen.fi, voit rekisteröidä vaikkapa domainin putkityot.fi ja ohjata sen sivustollesi. Esimerkin kaltaiset yleissanat ovat helposti muistettavia ja ne tuottavat ilmaisia kävijöitä sivullesi.

FRAME-edelleenohjaus

FRAME-edelleenohjaus on vastaava kuin URL -edelleenohjaus, mutta FRAME-edelleenohjausta käytettäessä selain kertoo osoiterivillä osoitteen http://www.kukat.com sen sijaan, että näyttäisi todellisen osoitteen eli http://www.palveluntarjoaja.net/kotisivut/kukkakauppa/index.html. Huom! Frame-edellenohjaus ei välttämättä toimi, jos sivullasi on monitasoisia ohjauksia. Yrityskäyttöön suosittelemme aina, että kotisivusi todellinen osoite on sama kuin domainnimi.

MX

MX-tietueessa määritetään domainin sähköpostipalvelimet. MX-asetus vaatii postipalvelimen nimen, esimerkiksi mail.sinundomain.com.

MXE

MXE-tietueessa määritetään domainin sähköpostipalvelimet. MXE-tietue vaatii postipalvelimen IP-osoitteen, esimerkiksi 123.123.123.123.

EMAIL-edelleenohjaus

Voit halutessasi ohjata domainisi postin nykyiseen postiosoitteeseesi. Voit käyttää mitä tahansa sanaa @-merkin edessä esim. info@kukat.com, matti.suomi@kukat.com, parhaat@kukat.com jne., ja postit ohjautuvat haluamaasi postiosoitteeseen.