DNS-tietuetyypit

A

A-tietueella ohjataan domainin, ja/tai alidomainin liikenne IP-osoitteeseen.

AAAA

AAAA-tietueella ohjataan domainin, ja/tai alidomainin liikenne IPv6-osoitteeseen.

CNAME

CNAME-tietueella ohjataan domainin alidomainin liikenne, johonkin toiseen domainiin tai sen alidomainiin.

TXT

TXT-tietueita käytetään yleensä domainin verfiointiin (omistajuuden varmentamiseen) ja SPF-tietueihin.

SRV

SRV-tietuetta käytetään sijainnin määrittämiseen isäntänimen ja portin avulla.

URL-edelleenohjaus

Rekisteröimäsi domainin liikenne voidaan ohjata jo olemassa olevalle sivustolle. Jos kotisivusi ovat esim. osoitteessa http://www.palveluntarjoaja.net/kotisivut/kukkakauppa/index.html, osoite on vaikeasti muistettava ja hankalan pitkä. Rekisteröimällä helposti muistettavan domainin esim. kukat.com ohjaat liikenteen nykyiselle kotisivullesi. Näin saat käyttöösi helposti muistettavan nimen, jota on helppo markkinoida. URL-ohjausta käytetään myös pelkästään markkinointi tarkoituksissa. Jos kotisivujesi osoite on esimerkiksi www.lvi-asennusvirtanen.fi, voit rekisteröidä vaikkapa domainin putkityot.fi ja ohjata sen sivustollesi. Esimerkin kaltaiset yleissanat ovat helposti muistettavia ja ne tuottavat ilmaisia kävijöitä sivullesi.

FRAME-edelleenohjaus

FRAME-edelleenohjaus on vastaava kuin URL -edelleenohjaus, mutta FRAME-edelleenohjausta käytettäessä selain kertoo osoiterivillä osoitteen http://www.kukat.com sen sijaan, että näyttäisi todellisen osoitteen eli http://www.palveluntarjoaja.net/kotisivut/kukkakauppa/index.html. Huom! Frame-edellenohjaus ei välttämättä toimi, jos sivullasi on monitasoisia ohjauksia. Yrityskäyttöön suosittelemme aina, että kotisivusi todellinen osoite on sama kuin domainnimi.

MX

MX-tietueessa määritetään domainin sähköpostipalvelimet. MX-asetus vaatii postipalvelimen nimen, esimerkiksi mail.sinundomain.com.

MXE

MXE-tietueessa määritetään domainin sähköpostipalvelimet. MXE-tietue vaatii postipalvelimen IP-osoitteen, esimerkiksi 123.123.123.123.

EMAIL-edelleenohjaus

Voit halutessasi ohjata domainisi postin nykyiseen postiosoitteeseesi. Voit käyttää mitä tahansa sanaa @-merkin edessä esim. info@kukat.com, matti.suomi@kukat.com, parhaat@kukat.com jne., ja postit ohjautuvat haluamaasi postiosoitteeseen.

Copyright (c) 2017-2019, All Rights Reserved. Euronic Oy
                                                                                  Tämä websivusto on tehty Woo® -kotisivukoneella.
                                                                                  313887
                                                                                  Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä
                                                                                  Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
                                                                                  Evästeiden tiedot
                                                                                  Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.