SSL-sertifikaatin asennus

Rapid SSL:

1. Kirjaudu asiakastunnuksillasi sisään osoitteessa www.domainkeskus.com
2. Jos olet jo tilannut SSL-sertifikaatin, asiakassivun valikossa pitäisi alimpana näkyä kohta "Sertifikaatit". Klikkaa linkkiä.
3. Klikkaa haluamasi sertifikaatin linkkiä.
4. Tässä kohdassa näet sertifikaatin oletusyhteystiedot. Muokkaa niitä tarpeen mukaan ja korvaa kaikki ääkköset aakkosilla.
5. Seuraavaksi tarvitset CSR-avaimen. Sen saat kirjautumalla ensin Plesk hallintaan, ja valitsemalla päävalikosta kohdan "SSL Sertifikaatit" tai "SSL-certificates"
6. Kun sivu aukeaa, paina alhaalta nappia "Add SSL certificate, tai "Lisää SSL sertifikaatti"
7. Täytä tiedot alla olevan kuvan mukaisesti ja paina "Request". Muista käyttää sähköpostiä johon sinulla on pääsyoikeus.

SSL-sertifikaatti-1

8. Tämän jälkeen saat alta kopioitua CSR tai "Asiakaspalveluedustaja" avaimen.
9. Mene takaisin asiakassivulle ja liitä avain laatikkoon, tarkista tiedot oikeiksi ja paina "Tallenna CSR". Kun pyyntö on mennyt läpi, valitse domain johon haluat vastaanottaa avaimen ja paina "Lähetä pyyntö"
10. Odota kunnes saat vahvistusviestin sähköpostiisi. Viesti näyttää kutakuinkin tältä:

SSL-sertifikaatti-2

11. Paina sähköpostissa olevaa linkkiä ja Hyväksy ehdot painamalla "I approve" nappia.
12. Odota kunnes saat lopullisen tilausvahvituksen SSL-avaimineen sähköpostiisi. Saat avaimen yleensä puolen tunnin sisällä.
13. Kun saat viestin sähköpostiisi, poimi sen lopussa oleva avain ja kopioi-liitä se Pleskissä olevaan laatikkoon jossa lukee "Sertifikaatti".
14. Tarvitset myös "Intermediary" avaimen. Siihen linkin löydät samasta sähköpostista.

SSL-sertifikaatti-3

Kopioi liitä se myös pleskiin laatikkon jossa lukee "CA-sertifikaati" tai "Ca-certificate".
15. Kun molemmat avaimet ovat oikeissa laatikoissaan, voit painaa niiden alla olevaa "Request" nappia.
16. Kun Sivu on ladannut, mene takaisin Pleskin päävalikkoon ja valitse "Hosting settings" tai "Isännöinti asetukset".
17. Skrollaa alas kunnes löydät "Security" tai "Turvallisuus" kohdan ja valitse sertifikaatti kohtaan luomasi sertifikaatin nimi. Tässä tapauksessa se on asettamasi domain. Tämän jälkeen paina OK nappulaa alhaalla.
18. Odota hetki kun sertifikaatti asennetaan. Kun sivu päivittyy - olet onnistuneeesti asentanut SSL sertifikaatin webbisivustollesi!
Voit tarkistaa sertifikaatin toiminnan saman tien menemällä sivullesi käyttäen https:// alkua. Esim. https://www.sivustoni.fi. Jos selaimen palkkiin ilmestyy vihreä lukon kuva, sertifikaatti on toiminnassa!

Jos sivustosi toimii moitteettomasti suojatulla yhteydellä, voit tehdä pakotetun uudelleenohjauksen https-alkuiselle osoitteelle lisäämällä alla olevan koodin sivustonne tiedostoista löytyvään .htaccess tiedostoon (tiedoston voi luoda, jos sitä ei ole vielä olemassa):

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTPS} !=on

RewriteRule .* https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R=301,L]